top of page
Vyhledat
  • agenturaverde

Plánování svatby

Kdy začít plánovat svatbu? To je nejčastější otázka nevěst.

Nejdůležitější při plánování svatby je si určit v jakém stylu svatbu chceš, od toho se odvíjí datum a místo, což jsou dva nejzásadnější body při plánování.


Takže první krok, vezmi tužku a sepiš si jaká je tvá ideální představa svatebního dne.

Bude to svatba v kostele, na zámku, ve stodole nebo třeba venku?

Jaké roční období je tvůj favorit? Líbí se ti jarní květiny a čerstvě zazelenalá tráva? Nebo horké letní dny? Miluješ podzim a jeho paletu barev? Nebo třeba kontrast zasněžených kopců s rudou svatební kyticí?

Kolik hostů pozveš? To je důležité brát v úvahu při výběru místa.

Volba je těžká, tak ji neuspěchej, nech si vše projít hlavou a pak si sepiš svá hlavní kritéria a urči svatební rozpočet.

Pokud už víš, tak jeden z nejdůležitějších bodů je místo a datum, od toho se odvíjí veškeré tvé plánování. Místo je běžné rezervovat klidně rok dopředu. Když máš toto splněno, další důležitý bod je si zajistit oddávajícího a matriku.


Pokračujeme dál, při plánování je důležité mít někoho po svém boku, kdo ti v nesnázi poradí. Často bývá pravou rukou nevěst jejich svědkyně a někdo volí svatební koordinátorku.


Takže už máme rozpočet, místo a datum svatby, přibližný počet hostů, pravou ruku při přípravách a teď se vrhneme na další body.

Svatební program, budeš chtít hosty bavit živou kapelou nebo to rozjede DJ? Chceš si secvičit svatební tanec? Potřebuješ zabavit hodně dětí? Chceš klasický raut nebo třeba barmanskou show? I toto je lepší promyslet dopředu kvůli rezervacím :-)


Dalším z hlavních kroků plánování je výběr svatebních šatů a určit si, zda chceš mít třeba i družičky sladěné.

Termínově je nutné si zajistit co nejdříve fotografa, kameramana, zajistit dort a vazbu kytic. Dále také vizážistku a kadeřnici. Je toho hodně, že? A to pořád není vše!


Svatební oznámení, jmenovky a jiné svatební tiskoviny jsou taky velmi důležité. Stejně tak je třeba si porozmyslet, zda budeš chtít klasickou svatební hostinu nebo třeba jen venkovní grilování, jestli chceš vyšperkovaný sladký bar nebo jen tradiční svatební koláčky.


Je toho hodně moc, co si musí každá nevěsta rozhodnout, toto jsou jedny z nejdůležitějších bodů, ještě tě čeká spousty detailů, které tvůj den doladí k dokonalosti.

Pokud se na to jako nevěsta necítíš, od toho jsme tu my, svatební koordinátorky, které ti celý ten shon usnadníme. Svatební den má být nezapomenutelnou vzpomínkou a my ti moc rády pomůžeme :-)




74 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Sladký bar

bottom of page